FAQ

Hoe spreken we af voor het huwelijk?

Ik plan voor het huwelijk zelf altijd een kennismakingsgesprek. Jullie zijn altijd welkom in de parel van het Hageland en anders kan dit ook digitaal. Het is de gelegenheid om verder kennis te maken en jullie dag ook in detail te overlopen.

Hoe lang voorzien we voor een fotoshoot?

Het is jullie dag, dus jullie bepalen uiteraard volledig zelf of en hoeveel tijd jullie voorzien om foto's te gaan nemen met twee. Zelf raad ik meestal aan om hiervoor (zonder eventuele verplaatsing) ongeveer 1u voor te voorzien. Zo houden we ook indien de planning uitloopt nog voldoende tijd over.

Waar doen we de fotoshoot?

Dat bepalen jullie helemaal zelf, jullie kennen de buurt immers het beste. Als jullie er zelf niet uit geraken denk ik natuurlijk graag mee. Het leukst is een locatie met voldoende afwisseling waar we ontspannen een eindje kunnen wandelen.

Heb jij eigen vervoer?

Als de afstand (en het weer) het toelaten kom ik met de bakfiets, anders met de wagen. Het is wel handig als ik voor verplaatsingen de dag zelf met iemand kan meerijden. Zo verlies ik geen tijd met parkeren en kan ik me volledig focussen op jullie dag in beeld brengen.

Help, wij poseren niet graag!

Geen nood, ik ook niet. Ik ga jullie dus ook niet forceren of ongemakkelijk laten draaien. We gaan gewoon een eindje wandelen en nemen zonder stress of geforceerde poses wat foto's onderweg. Dat moment is vaak ook even tot rust komen met jullie twee op een verder erg drukke dag.

Eet jij mee?

Per definitie zeg ik nooit nee tegen eten. Een huwelijksreportage duurt soms al vlotjes 15 uur, dan is het altijd heel welkom indien de energiereserves kunnen worden aangevuld.

Hoe worden de foto's opgeleverd?

Je ontvangt alle individueel afgewerkte foto's in een mooie online galerij waar je ze in hoge resolutie kan bekijken, delen en downloaden.

Hoe lang moeten we op de foto's wachten?

Ik probeer uiteraard de foto's altijd zo snel mogelijk te bezorgen. Afhankelijk van hoe druk het is kan het 4 tot 8 weken duren.

Krijgen we een preview te zien?

Absoluut. Ik wil jullie niet te lang op jullie honger laten zitten (en kan meestal ook zelf niet wachten om door de foto's te gaan) dus ik probeer in de dagen onmiddellijk na jullie feest steeds al een korte preview te bezorgen.

Waarom kunnen we de foto's niet diezelfde avond krijgen?

Het maken van de foto's is voor mij maar het eerste deel van het verhaal. Daarna moet ik met die (vaak duizenden) foto's aan de slag: de dubble beelden er uit filteren, foto per foto afwerken, uploaden in de galerij... Per uur dat ik fotografeer ben ik dus nog zo'n 2 uur zoet met jullie foto's achteraf. Het resultaat moet helemaal goed zitten en dat neemt tijd.

Waarom bezorg je enkel digitale foto's?

Standaard lever ik mijn foto's in digitaal formaat af, maar ik raad iedereen altijd aan om ze zeker ook te laten afdrukken of tot een album te verwerken. Het is zonde om al die beelden digitaal stof te laten vergaren op je harde schijf of smartphone. Mooie foto's zijn een investering die jaren meegaat, die bewaar je dus ook best futureproof.

Kunnen we bij jou ook prints / albums bestellen?

Absoluut! Ik werk samen met professionele fotolabs om jullie prints en albums in de hoogst mogelijke kwaliteit te realiseren. De mogelijkheden van materiaal, druktechniek, digitale bestanden, ... zijn eindeloos. Zie je zelf door de bomen het bos niet en wil je gewoon het beste resultaat dan help ik je daar graag mee verder.

Wij houden vooral van kleur foto's, kan dat ook?

Zoals je misschien gezien hebt heb ik nogal een zwak voor zwart-wit fotografie. Smaken verschillen natuurlijk en ik hou absoluut rekening met jullie voorkeuren. Sowieso probeer ik bij de zwart-wit foto's ook steeds de versie in kleur aan de galerij toe te voegen.

Hoeveel foto's kunnen we verwachten?

Dat is moeilijk op voorhand te zeggen aangezien dit ook sterk afhangt van de invulling van jullie dag. Ik denk dat je gemiddeld wel kan rekenen op ongeveer 70-100 foto's per uur fotografie. Dat is meer dan één beeld per minuut en sowieso een veelvoud van wat je ooit in een album plakt. Keuze genoeg dus!

Met welk materiaal werk je?

Elke fotograaf heeft hierin zijn eigen voorkeuren en de professionele toestellen van alle grote merken geven prima resultaten. Zelf gebruik ik vooral de Sony A7III in combinatie met verschillende prime lenzen. Die combinatie zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit en laat me toe om jullie dag haarscherp in beeld te brengen.